fbpx

Bekénypusztai trófeamustra

0

Idén 13. alkalommal rendezte meg  ÉSZAKERDŐ Zrt. éves trófeaszemléjét. A rendezvénynek a Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház adott otthont. Az időjárás kegyes volt, az érdeklődők napsütéses időben tekinthették meg az idén terítékre hozott szarvasbikákat.

Zay Adorján, a Zrt. vezérigazgatójának köszöntője után Sárhegyi Zoltán, a felügyelőbizottság elnöke értékelt. Elmondása szerint elégedettek lehetnek az idei terítékkel, emellett arra kérte a látogatókat, hogy a trófeák szemlélésekor gondoljanak azokra a munkatársakra, akiknek köszönhetően létrejöhetett az idei eredmény.

Vadász István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal osztályvezetője mutatta be az idényt az érdeklődőknek. Elmondása szerint már szeptember elején elkezdődött a bőgés, de igazán csak a szeptember közepén érkezett csapadékos időjárás indította be igazán. Az egész idényben intenzív, de hullámzó volt a bőgés, egy-egy területen akár napokra elhallgattak a bikák.

Bár a trófeák becsült átlagtömegei 0,5-1 kilogrammal elmaradtak a várttól, az idei mégis rekordévnek számított. 90 vadgazdálkodó összesen 862 bikát hozott terítékre, ebből 37 haladta meg a 9, nyolc a 10 és egy a 11 kilogrammot. A legnagyobb trófea 11,2 kilós volt, ám a legtöbb bírálati pontot mégsem ez kapta, hanem egy, a Bélusvölgye Vt. területén esett 9,26 kilós bika, mely 221 bírálati pontot kapott.

A rendezvényen Zay Adorján vezérigazgató bejelentette, hogy az idény legjobb hivatásos vadászának járó díjat Juhász Antal, a Hegyaljai Erdészeti Igazgatóság munkatársa kapta.

 

Fotók: Bóta István

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*