fbpx

Nyílpuskával vadorzott a férfi

0

A Pásztói Rendőrkapitányság orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 46 éves férfi ellen – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Az információk szerint a bujáki lakos november 5-én este 8 óra körül anyósa Kutasó településen található családi házának udvarán ejtett el egy szarvasborjút. Az állat megsérült, és a szomszédos vállalkozás telkére menekült, ahol aztán elpusztult.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a helyi vadásztársaság egyik képviselőjének bejelentése alapján vizsgálták meg a helyszínt, ahol megtalálták a vérnyomokat. Ezeket követve eljutottak az orvvadász házához, ahol megtalálták a feldolgozott vadhúst, emellett a férfi nyílpuskáját és nyílvesszőit is.Forrás: Police.hu

Mint kiderült, a férfi vadászati jogosultsággal nem rendelkezett, ráadásul a gyanú szerint jogszabályban is tiltott fegyverrel követte el tettét, mely után az elpusztult vadat anyósa telkére vonszolta, autójába rakta, majd otthon feldolgozta, a húst pedig visszavitte rokonának.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, előállították kihallgatásra, ahol beismerte a bűncselekmény elkövetését.Forrás: Police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*