fbpx

Elege lett a helyieknek a belterületi sakálokból

0

Mint az széles körben ismeretes, a lakott területen kószáló vad ma már nem megy ritkaságszámba. Nincs ez másképp Pécsett sem, ahol az ispitaaljai városrészen lakók már a helyi óvoda környékén is észleltek sakálokat, ezért mihamarabbi intézkedést várnak.

Az üggyel kapcsolatban a helyi képviselő már jegyzőhöz fordult, aki elmondása szerint már korábban is megjelent több utcában az aranysakál, azonban a helyi vadásztársaság elbagatellizálta az ügyet azzal, hogy csak rókának vagy kutyának titulálták az észlelt állatot. – számolt be a BAMA.hu

Barkóczi Csaba képviselő azt kérte a jegyzőtől, hogy a közterület-felügyelet a szakhatósággal karöltve távolítsa el a környékről a négylábú betolakodót, hogy semmilyen módon ne jelenthessen veszélyt a lakosságra, főleg az óvodásokra.

A képviselő szerint az aranysakál belterületi megjelenésének oka lehet az is, hogy a város határai egyre kitolódnak, így a vad veszít a természetes élőhelyéből. Kérte, hogy vizsgálják felül az építési engedélyeket környezetvédelmi szempontból, illetve számolják fel a vad elterjedését segítő ,,eldzsungelesedett” gócokat.

A sakálok, bár az emberre nem mondhatóak veszélyesnek, a háziállatokban – legyenek azok kutyák vagy macskák – könnyen kárt tehetnek.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*