fbpx

Orvvadászt fogott a rendőrség Nógrádmegyeren

0

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2023. január 14-én 23 óra 5 perckor Nógrádmegyer belterületén, a Petőfi úton vontak intézkedés alá egy 62 éves helyi lakost – számolt be a rendőrség hivatalos honlapján.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a vadászatra jogosult és fegyvertartási engedéllyel rendelkező férfi január 13-án 18:00 óra és 19:00 óra közötti időben a település külterületén vadászott, amely során egy dámszarvas borjút lőtt ki, azonban annak tényét az Egyéni Vadászati Napló és Terítéknyilvántartási könyvbe nem jegyezte be.

A helyi lakos a feldolgozott állat húsát engedély nélkül lakóhelyére vitte, ahol azt saját célra kívánta felhasználni. A rendőrök a férfi otthonában kutatást tartottak, ahol az eltulajdonított állat húsát és a férfi 5 darab engedéllyel tartott vadászfegyverét megtalálták és lefoglalták, valamint a hatóság visszavonta fegyvertartási engedélyét.

A hatóság tagjai a férfit elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte – áll a közleményben.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*