fbpx

Felfüggesztette tevékenységét az egyik legősibb skót vadászklub

0
Skócia egyik legrégebbi, rókavadászatra specializálódott egyesülete bejelentette, hogy több mint 250 év után felfüggeszti tevékenységét, miután bevezették az országban az új vadászati törvényt – számolt be az Index.

A törvény bevezetését követően a Lanarkshire és Renfrewshire-i vadászklub – amely először az 1700-as években szervezett vadászatokat – bejelentette, hogy megtartotta utolsó találkozóját.

Három nappal később lépett életbe az az új törvény, amely szigorúan szabályozza a rókavadászatra vonatkozó előírásokat Skóciában.

A csoport szerint a növekvő városiasodás és a hozzáférhető vidéki területek hiánya gyakorlatilag ellehetetlenítette a vadászkopók tartását.

Egyébként az angolszász területeken régóta aktívan kampányolnak a rókavadászatok ellen, annak hagyományos űzését a törvény már 2004 óta tiltja. Annak ellenére, hogy jelenleg még  viszonylag sok vadászklub működik, a  jelenlegi tendenciák szerint olybá tűnik, ennek a vadászati módnak a gyakorlása hamarosan már csak emlék lesz a szigetországban…

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*