fbpx

,,Farkasmentes zóna” a muflon védelmében

1

Megmenthető a muflon Szász-Anhalt erdeiben? – teszi fel a kérdést a Deutsche Jagdzeitung. Ennek apropója, hogy becslések szerint a Harz hegységet övező régióban területén 2030-ra teljesen eltűnhet a muflon. Ez a tendencia – a helyi vadászszövetség szerint – legnagyobbrészt a farkasoknak köszönhető.

Ennek megakadályozása érdekében lépett a Harzer Jägerschaften karöltve a Szász-Anhalt tartományi Vadászati Szövetséggel. Kiadott nyilatkozatukban arra kérik a felelős döntéshozókat, hogy a muflon helyi fennmaradása érdekében alakítsanak kis farkasmentes övezeteket a Harz Nemzeti Park területén.

Ahhoz, hogy megakadályozzák a muflonpopuláció eltűnését, szükséges, hogy a nemzeti park területéről teljes mértékben eltűnjenek a farkasok. Mindezek mellett a vadjuhok vadászati lehetősége jelenleg is a minimumra van csökkentve a területen.

Ez a kérdés és megoldási javaslat hazánkban is megfontolandó lehet, hisz az Északi-Középhegységben egyre nagyobb számban, immáron állandóan jelen van a nagyragadozó, aminek – ha nem teszünk ellene semmit – szintén nagy kárát láthatja a muflonállomány.

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. vass sándor be

    Nem farkasmentes zónát kell létesíteni Magyarországon ,hanem ökoterrorista,klímaterrorista mentes országot!

Reagálj

*