fbpx

Április

0

A népi kalendáriumban Szent György hava, a vadásztársaságok naptáraiban pedig a hónap idusa bizonyára vastagon vagyon karikázva. A még viszonylag kevés takarással bíró erdők és mezők könnyű és gyors őzbakvadászatokat tesznek lehetővé az április 15-i idénykezdettől.

Vezető cikkünk éppen e korai idénynyitást tárgyalja, etikai és gazdasági szempontból egyaránt. Fehér, véres agancsok, és elégedett, vastag pénztárcájú ,,vadászok”, akik tízesével zsákmányolják területenként a bakokat…
Fehér agancsok című cikkünket a 6. oldalon olvashatjátok!

Gróf Draskovich Iván neve ismerősen hangozhat a legtöbb vadász számára. De mi tette a gróf urat korának egyik nemzetközileg elismert vadászává és vadgazdálkodójává? Nos, azon kívül, hogy remekül lőtt, a szarvasokkal is kiválóan gazdálkodott, amiről világrekord bikái tanúskodnak is. Hogy hogyan csinálta, megtudhatjátok az áprilisi Vadászlapból…

Betelepülő és visszatelepülő kártevőink mellett sem mehettünk el szó nélkül. Ismerjétek meg közelebbről a nutriát, mely Németország után hazánk ártereit is lassan birtokba veszi. Emellett, ha valamikor hódra akarnátok vadászni, Kovács László hasznos tanácsokkal is ellát benneteket, milyen puskát illetve töltényt válasszatok!

Mauserek a porondon, egy kis nagygolyós, és egy alpesi gyárlátogatás története szintén helyet kapott lapunk hasábjain.

Az újság hátsó oldalain pedig nekiveselkedtünk a vadásznyelv megújításának is. Semmiképp se maradjatok le róla, keressétek a Vadászlapot az újságárusoknál. Ha pedig külföldről szeretnétek elérni a cikkeket, vagy szeretnétek mindig a zsebetekben tudni az újságot, válasszátok az online előfizetést a laptapir.hu oldalon!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*