fbpx

Erdészre és vadászra támadt egy medve

0

Hétfőn reggel, a Zsolnai járásban, Felsővisnyó környékén medve támadt két férfira – írja a TASR alapján a Bumm.sk. Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője közölte a portállal, hogy az áldozatokat kórházba szállították, nincsenek életveszélyben.

“A két férfi egy meglőtt vaddisznóra ügyelt egy ligetben, ahonnan a medve rátámadott először az erdészre, majd később a vadászt is megtámadta, aki rálőtt” – pontosított a szóvivő. Brocková közlése szerint mindkét férfi sebesülését kórházban látták el, s egyiküket megfigyelésre bent is tartották az egészségügyi intézményben.

A támadás helyszíne egy két rét közötti ligetben van, ahol a medve valószínűleg pihent. A környéken megfigyelést végzett az Állami Természetvédelem barnamedvék miatt létrehozott akciócsoportja is. “A helyszínen megtalálták az állat nyomait, amely igazolta a nagyragadozó jelenlétét. A helyszín körülbelül 800 méterre van Felsővisnyótól” – közölte az ŠOP.

Azt is említették, hogy a medvének lőtt sebe lehet, ami miatt minden környékbeli erdőjárót fokozott óvatosságra intenek. Az akciócsoport jelenleg is megfigyelés alatt tartja a környéket, illetve tájékoztatták a nagyragadozó jelenlétéről a hatóságokat és Felsővisnyó polgármesternőjét, aki a Facebookon ugyancsak a környék kerülését javasolta a helybelieknek.

Felsővisnyó egyébként Zsolnától körülbelül 8 kilométerre, a szlovák-lengyel határtól alig több, mint 50 kilométerre található.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*