fbpx

Élőhely…

0

Ízlelgessük csak egy kicsit ezt a szót! Olyan terület, ahol ÉLET van. Ahol nem is hosszú idő alatt talál az ember tücsköt, bogarat, csúszómászót, madarat, vakondtúrást, egeret, méhecskét vagy verebet! Olyan terület, ahol elégséges és természetes a vegetáció, van benne napos, szárazabb tisztás, vagy akár hűvösebb, nyirkosabb rész is.

Az ilyen élőhelyeken azután természetesen nemcsak az apró- és nagyvadfajok tartózkodnak előszeretettel, hanem a különböző védettségi fokozatú élőlények is! Ezekből a védett fajokból pedig jóval több él hazánkban, mint a  vadászható fajokból!

Persze, ilyen terület ma már – eredeti formájában – csak kevés helyen fordul elő. Ha pedig nincsen, akkor létesíteni kell! Ezt tekinti fő feladatának a Vadvilág Élőhely-rehabilitáló Alapítvány, nevezetesen:

„olyan élőhelyi feltételek – évelő fűmagkeverékekkel vetett vadvédelmi sávok, vadlegelők, vadföldek – kialakítása,  amelyek egész évben részint táplálékot, részint pedig búvóhelyet biztosítanak az ilyen élőhelyet igénylő fajoknak.”

A megvalósításra váró feladatokat minden természetkedvelő megtalálja az Alapítvány honlapján:  www.vadvilag.eu

Természetesen a vállalt feladatok megvalósításához – nem is kevés – pénz szükséges! Ezért várják a  természetszerető emberek megértő támogatását!

Kérjük, hogy támogassa az Alapítványt a személyi jövedelemadója 1 százalékával!
Adószám: 19239321-1-08

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*