fbpx

Június

0

A hétágra sütő napfényben és a nyár eleji melegben néha jól esik a hűs árnyékba húzódni egy könyvvel vagy épp egy újsággal a kezünkben. És ha szellemi feltöltődésről van szó, mi bátran merjük ajánlani júniusi lapszámunkat!

E hónap vadfajaink számára az utódnevelés vagy épp az agancsépítés időszaka. A minőséghez azonban nem elég a bőséges táplálék, nyugalomra is szükség van. Hogy hogyan és milyen hatást gyakorol a stressz a vadra, megtudhatják olvasóink a 8. oldalon.

Helyzetjelentés Békésből: milyen problémákkal küzd egy vadászatra jogosult a vízhiányos időszakban, és hogyan védekezhet az aszály ellen?

Dámtrófeák bírálata – egész eddig rosszul csináltuk? Az biztos, hogy a bírálati rendszer változtatásra szorul… Hogy miben és miért, azt a 19. oldalon gyűjtöttük össze.

Van-e ,,térítésmentes” lövedék? Táblázatos összesítésünkből kiderül, hogy az oldalszél sokkal befolyásolóbb tényező lehet a vadászatban, mint azt eddig gondoltuk volna.

Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori főméltóságainak puskáiról és vadászatairól Merán Fülöp ,,nyilatkozik” a Levelek és emberek rovatunkban.

Lapszámunkból nem utolsó sorban pedig az is kiderül, hogy milyen vádakkal illette az egyház gróf Batthyány Ervin és Nadler Herbert közös szívügyét.

Ajánlott hát beszerezni, amíg lehet. Előfizetőinknek ezúton is jó főzést kívánunk az ehavi lapszám mellé kapott vadpörkölt fűszerkeverékkel. Senki se feledje, a következő hónapban ugyancsak jár minden előfizetőnknek egy különleges fűszercsomag a lap mellé… Még időben van mindenki, aki szeretne a Vadászlap előfizetői köréhez tartozni!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*