fbpx

Sokkolta az amerikai hölgyet édesanyja vadász múltja

0

A Reddit internetes közösségi felületen osztotta meg egy amerikai hölgy megrázó élményét, melynek során megtudta, hogy édesanyja korábban rendszeresen vadászott – írt az esetről a Fox News.

Ahogy a hölgy leírta a felületen, édesanyja a 70-es, 80-as években többször színészkedett filmekben, ahol mindig kedélyes, aranyos, udvarias lányt/nőt alakított. Édesanyja szerepei alapján mindig állat- és természetszerető kisugárzást mutatott.

,,Egyik filmjében egy vadászatellenes karaktert alakít, és kisebb monológja is van, hogy nem akarja a fiát olyan világban nevelni, ahol az erőszak normalizált dolog (a vadászat által).” – folytatta.

Ahogy írta, filmjeinek láttán kedvet kapott, hogy beleássa magát anyja múltjába, hogy többet tudjon meg róla például interjúk vagy fotók által.

Amit azonban ekkor talált az megdöbbentette, ugyanis egy cikkben, amiben a vágyott színésznői karrierről kérdezték gyerekkorában, szerepelt egy rész, mely édesanyja rókavadászati szenvedélyét taglalja. Az igazi sokk azonban ezután jött, ugyanis két fotó is előkerült, melyben mosolyogva tart egy vadászpuskát a kezében.

Mivel a hölgyet letaglózta a felfedezés, gondolta felhívja telefonon anyját, hogy kérdőre vonja. Annak ellenére, hogy a telefonban elutasító volt, a múltja miatt nem tanúsított megbánást. Amikor pedig megkérdezte, hogy nem érzi-e bűnösnek magát, annyit válaszolt, hogy a dolog régen volt, és ő nyilvánvalóan sosem volt vadorzó.

Ahogy írta, a posztoló azon lepődött meg igazán, hogy szerinte anyja filmszerepei egyáltalán nem állnak összhangban azzal, hogy régen vadászott.

,,Azzal védekezett, hogy szexista vagyok, mert sokkolt, hogy nem tipikus lányos dolgokat csinált a 60-as években, és fel kéne nőnöm.”

,,Az én hibám, hogy dühös vagyok emiatt?” – zárta kérdésével a posztot a 27 éves hölgy.

A válaszadók java része viszont nem neki adott igazat.

,,Nagy különbség van a háziállatok és a vadállatok között. A vadászok tiszteletet mutatnak azok iránt az állatok iránt is, amiket lelőnek. A vad táplálékforrás is lehet.”

,,Te vagy a [s…fej], és nem azért mert a vadászat rossz vagy ilyesmi. Azért, mert a filmszerepei alapján ítélted meg, hogy ki is ő valójában. Ezért nevezik színészetnek.  Miért vagy dühös azért, mert más hobbival rendelkezik, mint amivel a szerepei alapján kéne.”

,,Én nem kedvelem a vadászatot, de nem gondolom, hogy a vadászó embereknek mentegetőznie kéne a tevékenységük miatt.”

– írták a kommentelők.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*