fbpx

Elstartolt a Korongvadász Világbajnokság

0

Július 13-16. között két év után rendezik meg Gánt falu közelében a 2023. évi 45. FITASC Sporting (Korongvadász) Világbajnokságot. A Master, Veterán, Junior, Lady, Senior, Open kategóriákban egyéni és csapatversenyek is zajlanak a több mint 40 ország közel 1100 versenyzője között.

A korongvadászat különleges helyet foglal el az erdei sportok sorában. Magyarországon is egyre népszerűbb, ezt mutatják az elmúlt időszakban a magyar versenyzők által elért eredmények. A nemzetközi korongvadász szövetség (FITASC) az elmúlt évek során számos nagy nemzetközi versenyt rendezett hazánkban korongvadászat, gyorsított korongvadászat, szárnyas korongvadászat és kombinált lövészet versenyszámokban egyaránt. A szövetségnek ismét Magyarországra esett a választása, mind az idei Korongvadász Világbajnokság, mind a jövő évi Gyorsított Korongvadászat Világbajnokság helyszínének kiválasztásánál.

Az állami erdőgazdaságok sokat tesznek a magyar lövészsport fejlesztéséért: minden évben több száz résztvevőt megmozgató kupasorozatot szerveznek. Ez alapot ad a sportág megismertetéséhez és a magas színvonalú szervezés segítéséhez is. A világbajnokságon minden versenyzőnek 200 korongra kell lövést leadnia, azaz naponta ötvenre. Minden versenyző előre megkapja a rottebeosztását, azaz hogy kikkel fog együtt lőni az elkövetkezendő négy napban, valamint az időbeosztását is, melyhez pontosan igazodnia kell. Minden egyes korong egy pontot ér az értékelés során, így maximum 200 pont teljesíthető. A versenyre hat egyéni kategóriában, valamint nők esetében 3 fős, férfiak esetében 4 fős nemzeti csapatban lehetett nevezni.

A 2023. évi 45. FITASC Sporting Világbajnokság megrendezésének szervezését a Magyar Vadászlövészek Egylete és a Vérteserdő Zrt. látja el. A szervezési feladatok mellett az Erdőgazdaság biztosítja a helyszínt és a teljes szakszemélyzetet a verseny lebonyolításához, mely lehetőséget nyújt a felkészüléshez a 2024-ben szintén hazánkban megrendezésre kerülő Gyorsított Korongvadászat Világbajnokságra.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*