fbpx

Orvvadászokat fogtak a nyírbátori rendőrök

0

A Nyírbátori Rendőrkapitányság orvvadászat és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. F. 62 éves nyírbátori és J. G. 34 éves bátorligeti lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vadászatra való jogosultság nélkül  több vadat ejtettek el 2023. július 28-án éjjel a Bátorliget külterületén lévő erdőben – írja a rendőrség honlapján.

A vadászterületre F. F. engedéllyel tartott két vadászfegyverével érkeztek egy terepjáróval. Az önjelölt vadászok két őzbakot, és egy mezei nyulat ejtettek el, amiket a gépkocsi csomagtartójába tettek, és J. G. bátorligeti gazdasági épületéhez vitték.

Az elfogásban a TEK is közreműködött. A szabolcsi Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a  Terrorelhárítási Központ munkatársai a két fegyveres férfit a bátorligeti ingatlanon az elejtett vadak elrejtése közben érték tetten és fogták el. A vadorzókat a Nyírbátori Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A rendőrök az elejtett vadakat lefoglalták, és visszaszolgáltatták a területileg illetékes vadásztársaságnak.

A Terrorelhárítási központ sokatmondó felvételeket is készített. Az első másodpercekben jól látszik, hogy a vadorzók némi ,,technikai segítséget” is igénybe vettek az éjszakai vadászathoz, és egy koccintással is ünnepeltek volna, ha a rend őrei rajtuk nem ütnek.

Azt nem tudni, hogy a fegyvereket engedéllyel tartották-e az illetők.


Kép  és videók forrása: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*