fbpx

Pályaorientációs nap: töltött fegyvert vitt a vadász az iskolába

0

Elsőként a Bors számolt be róla, hogy lövöldözés volt egy balatonföldvári iskolában. A fegyver azonban nem ártó szándékkal sült el.

Aznap ugyanis pályaorientációs napot tartottak az iskola hetedikeseinek, ahová meghívtak szülőket, hogy meséljenek munkájukról. Az egyik gyermek vadőr édesapja pedig előadásához puskát is vitt az iskolába, méghozzá a hozzá való töltényekkel.

Nem tudni, hogy hogy járhatott el ennyire felelőtlenül valaki, akinek elvileg a legjobban kéne ismerni a biztonságos fegyverkezelés szabályait, azonban annyi biztos, hogy a puska a gyerekek kezébe került, akik el is sütötték azt.

Valóban így volt! A vadász, kezében a puskával az osztályban tartotta az előadást a hetedikeseknél. Én nem a gyerekekre kenném ezt, ugyanis ők abban a hiszemben voltak, hogy poénkodnak, szerintem ők se gondolták, hogy a férfinak nincs annyi esze, hogy nem hagy elől olyan dolgokat, amivel egy gyerek képes lőni

Amikor én mentem a kisiskolás gyerekemért, akkor egy rendőr várta a helyszínelőket, és ott volt a vadász is, aki pont a mi osztályunkban is tartott előadást. Úgy tudom, hogy az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt. Annyi szerencséjük volt csak, hogy az ablak irányába nézett a puska! Simán lelőhették volna egymást vele… – mondta el az egyik szülő.

A portál megkereste a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következőt mondták el:

“Megerősítjük a történteket. Kapitányságunk az esettel kapcsolatban eljárást indított.” 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*