fbpx

Lezárták a nógrádi fegyvergyűjtő vadorzók elleni nyomozást

0

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád megyei rendőrök 2023 áprilisában. Most pont került a nyomozás végére.

Mint arról korábban a rendőrség cikke alapján mi is írtunk, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, orvvadászat bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 57 és egy 48 éves, Szurdokpüspökiben élő, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves, jobbágyi férfival szemben.

A nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők többfajta éles és hatástalanítottként árusított fegyvert, fegyveralkatrészt és lőszereket, valamint számszeríjat szereztek be és tartottak maguknál. A szurdokpüspöki elkövetők a beszerzett fegyvereket átalakították, s azokat orvvadászatra használták fel az egyikük hétvégi házának telkén – általuk – kialakított szórón.

Kép: police.huAz elejtett vad húsát feldolgozták és elfogyasztották, a trófeákat pedig kipreparálták. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival mindhárom férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd a két szurdokpüspöki lakost őrizetbe vették.

A hatóság tagjai az elkövetőknél az illegális vadászathoz használt eszközök, vadhúst és trófeák mellett kész fegyverarzenált találtak. Gépkarabélyok, géppuska, pisztolyok, emellett különböző fegyveralkatrészek, lőszerek, hangtompítók voltak illegálisan tulajdonukban.

Az ügyben kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy az elkövetőktől lefoglalt fegyverek és tárgyak egy része lőfegyvernek, lőszernek, illetve lőszerelemnek minősül, amelyek tartásához a gyanúsítottak nem rendelkeztek szükséges engedéllyel.

A pásztói nyomozók az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a Pásztói Járási Ügyészség részére – írja a police.hu.

Kép: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*