fbpx

Vadászkutyákat ölt egy hippi közösség Franciaországban

0

A dél-franciaországi Ardèche megyében 7 vadászkutyát öltek meg az antikapitalista, antimilitarista, pacifista Longo Maï hippi közösséghez tartozó farmon – számol be a Wild und Hund alapján a Berek.

Az eset egy nagyvadhajtás során történt, amikor a kutyák a hajtástól eltávolodtak és az egyébként antikapitalista nézeteket valló közösség területére tévedtek.

Longo Maï közösség tagjaiszerint a vadászkutyák megtámadták a közösség házi sertéseit, amiket meg akartak védeni.

Az érvelés azonban erősen vitatható, a Le Figaro című francia napilap egy döbbent kutyatulajdonost is megszólaltatott az ügyben:

„Nehéz megérteni, miért ölték meg az összes kutyánkat fejlövéssel vagy szúrták nyakon és mellkason, amikor azt feltételezték, hogy a disznókra vadásztak. A kivégzés módját tekintve inkább azt hisszük, hogy egyesével fogták meg őket, hogy megöljék mindet.”

A két érintett vadász azonnal büntetőfeljelentést tett. Az eljárást a dél-franciaországi Nîmes állam ügyészsége indította el. Az eset országos felháborodást váltott ki, mivel a kutyák tetemeinek boncolása során kiderült, hogy a halálos lövéseket közvetlen közelről adták le.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*