fbpx

Úton az Európa-bajnokságra – Villáminterjú Kohl Józseffel

0

Ahogy követőink értesülhettek róla közösségi oldalainkon, szombaton lezajlott a 2024-es FeHoVa Kupa Szarvasbőgő verseny. Bár mind a tíz nevező remek teljesítményt nyújtott a három versenyszámból álló megmérettetésen, a végén Kohl József állhatott a dobogó legfelső fokára.

Mióta vadászol?

Egy rokonommal mentem ki először vadászni, s az egyetemi évek alatt letettem a vadászvizsgát is. 2015- óta vadászom, és végzettségem szerint is vadgazdamérnök vagyok.

Hogyan kezdődött a szarvasbőgő pályafutásod?

Ezzel a ,,művészettel” az egyetemen ismerkedtem, méghozzá egy egyetemi szarvasbőgő versenyen. Ehhez képest, az még ,,amatőr” szinten zajlott, azzal a céllal, hogy az érdeklődő hallgatók ilyen téren is vetélkedhessenek egymássalt. Czakó Attila – aki pár évfolyammal felettem járt – avatott be a szarvasbőgés rejtelmeibe. Mondhatni, egyetemig nem is találkoztam bőgőversennyel.

Hogyan és milyen gyakran szoktál gyakorolni?

Nyilván szeptemberben többször kerül elő a bőgőkürt, ebben az időszakban a FeHoVa idejéig minden nap gyakorlok.

Mi a kedvenc bőgőeszközöd?

Egy WC bekötőcsővel kezdtem, de egyébként a Hubertus háromrészes bőgőkürtje a kedvencem. Amúgy a vetőgép levegőcsövétől kezdve szinte mindent kipróbálok, illetve próbáltam. Nagy vágyam megtanulni bőgni a Triton csigával vázával.

Meglepett, hogy nyertél?

A verseny közben lepődtem meg a legjobban, amikor láttam, milyen pontokat kaptam, főleg a második szám után. Amikor a szétbőgésre került sor, már tudtuk, hogy a második helyért megy, de mindenesetre nagyon meglepődtem, hogy győztesként kerültem ki. Úgy érzem, most értem el oda, hogy az izgulást és a lámpalázat le tudtam győzni, s tudtam koncentrálni. Nagyon szeretem az ilyen versenyeket, hiszen jó kapcsolatot ápolok számos más szarvasbőgővel is. Ott segítjük egymást, ahol tudjuk, úgyhogy innen is hálás vagyok mindenkinek, aki a tanácsaival egyengette és egyengeti most is az utamat. Remélem, hogy az Európa-bajnokságon is segíteni tudom a csapatot, már nagyon várom ezt a kihívást.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek, és bízunk benne, hogy az Szarvasbőgő Európa-bajnokságon is a megszokott, magas színvonalon fogják majd képviselni hazánkat.

 

A XII. FeHoVa Kupa Szarvasbőgő verseny első három helyezettje:

 

1. Kohl József - 85 pont

2. Czakó Attila - 82 pont + szétbőgésben 29 pont

 3. Búr Zoltán - 82 pont + szétbőgésben 28 pont

 

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*