fbpx

Idéntől elemezné a gidamentések adatait a DJV

0

A Német Vadvilág Alapítvány, a Német Vadmentőszolgálat és a Német Vadászszövetség (DJV) tovább kívánja fejleszteni az újszülött őzgidák és földön fészkelő madárfiókák védelmét – adta hírül a Wild und Hund.

Április közepétől Németország számos vadászterületén ismét akcióba lépnek a vadmentő csapatok, akik felbecsülhetetlenül fontos szerepet játszanak a fajmegőrzés szempontjából a füves területek kaszálása során.
A megmentett állatok számát és az erre fordított időt azonban eddig még rögzítették szabványosított módon, ezért a három szervezet egy országos felmérést indított.

A felmérés célja, hogy a 2023-as évben végzett vadmentések eredményeit és tapasztalatait összegyűjtsék és regionális szinten elemezzék. További célja még, hogy a vadmentő csapatok ne csak az őzgidák mentése területén, hanem a földön fészkelő madarak mentésében is fejlődjenek.

Németország egész területén jelenleg a Német Vadmentőszolgálat a legnagyobb ilyen szervezet, ugyanis 420 csapattal rendelkezik, valamint a szervezetet 12 vadászati és 7 mezőgazdasági szervezet támogatja.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*