fbpx

Eredményes vadászat a Marcal-völgye Vadásztársaságnál

0

Vadászsikerekben gazdag hetet tudhat maga mögött a Veszprém vármegyei Marcal-völgye Vadásztársaság. Április 22. és 26. között a négy külföldi vadász összesen kilenc őzbakot és egy vaddisznó kant ejtett el.

Az osztrák  csoport régóta visszajáró vendég a társaságnál – mondta el lapunknak Nagy Miklós fővadász.
A vadásztársaság Zala, Veszprém és Vas vármegye hármas határának Veszprém vármegyei területén helyezkedik el. Magába foglalja Dabronc, Zalaerdőd, Hetyefő, Gógánfa és Megyer települések községhatárait, keleti határa pedig a Marcal-folyó. A terület nagysága 4200 hektár körüli, melyből az erdősültség aránya 40 százalék. Az erdőtömbök összetételét főként az elegyes lomberdők, kisebb részben különböző fenyőfajok jellemzik. A vadászterület nagy része intenzíven művelt mezőgazdasági művelés alá van vonva, illetve energia nyarasokból áll. Rétekkel és nádasokkal tarkított patakparti növénytársulásokban ugyancsak gazdagnak mondható a vadászterület.

A kedvező életfeltételeknek köszönhetően vadászható a gím, dám vaddisznó és az őz, az apróvad is szép számmal jelen van, beleértve a vízivadat is.

A vadászvendégeket Nagy Miklós és Mórocz Barnabás hivatásos vadász kísérték. Az elejtések között vannak rövid, ághiányos, gyenge közép illetve öreg korosztályú bakok, és egy öreg erdei őzbak is. A vadászat végén feküdt a terítéken olyan agancsos is, melynek tömegét 380 grammra, illetve 300-350 gramm körülire becsülték. A vadásznapok során egy öreg vaddisznó kant is terítékre tudtak hozni, melynek a zsigerelt tömege meghaladta a száz kilogrammot.

Nagy Miklós elmondása alapján, bár az egyik nagyagyar letört, a másik nagyagyar és a kisagyarak kopása is mutatta az elejtett kan éltes korát. A sikeres napokat egy közös terítékkel zárták. A vendégek és a kísérők is elégedetten gondolnak vissza az elmúlt napokra, és várják a következő közös vadászatot a Marcal-völgye Vadásztársaság területén.

Török Henrietta Kinga

Fotók: Márkus Letícia és Nagy Miklós

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*