fbpx

Állami erdőgazdaságok átszervezését kéri a BJV

0

A Bajor Vadászszövetség (BJV) ismételten kéri az erdészeti szakvélemények teljes körű felülvizsgálatát – írja a Deutsche Jagdzeitung. A BJV szerint teljes körű összefogásra van szükség a vadászatra jogosultak és az erdőgazdálkodó között, mert a jelenlegi kilövési tervek nagy ellentéteket szülnek az ágazaton belül.

A Freisingben megrendezett őzszimpóziumon is megerősítette Prof. Dr. Friedrich Reimoser, a Bécsi Természeti Erőforrások és Élettudományok Egyeteméről, a szövetség felvetését. A BJV véleménye szerint az olyan erdőművelési tényezőket, mint az erdők természetes felújulása és a sűrűn tartott állományokat is be kell vonni az értékelésekbe. Ugyanez vonatkozik az eredi vadkárokra is, amiket nem csak becsléssel, hanem terepi szemrevételezésekkel is meg kell határozni, továbbá számolni kell a vad számára zavaró tényezőkkel is, például a
legeltetésekkel.

„Számunkra egy dolog biztos: az őz, a gímszarvas és a zerge nem kártevő. Mi olyan erdőket akarunk, amelyekben gazdag a vadvilág, és ezen erdőkön kívül is biztosított a vad élőhelye. Ezért kínálunk lehetőséget az erdőgazdálkodóknak és az erdészeknek, hogy erről beszéljenek.”

– nyilatkozta Ernst Weidenbusch, a Bajor Vadászszövetség elnöke.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*