fbpx

Farkast vettek videóra Komárom-Esztergom megyében

0

Érdekes videót közölt le a KEMMA – Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, melyen egy farkas látható, ami a cikk tanúsága szerint Ács település közelében bukkant fel.

– Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé – mondta a lapnak a helyi sportvadász, Gerencsér Zsolt, a videó készítője.

Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem 5 méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek

– folytatja a beszámolót.

A farkas állítólag őzeket is hajtott. Egyébként a vadász elmondása szerint a térségben tudnak egyéb farkas jelenlétéről is, így arra kérik a helyi lakosságot, vigyázzanak háziállataikra, és ne tegyenek ki élelmet a farkasnak.

Egyébként a farkas jelenléte nem ritka haszánkban, azonban inkább az Északi-Középhegységben, így főképp Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben gyakoriak vele a találkozások, másutt az országban nem jellemző a felbukkanása.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*