fbpx

Növekszik az osztrák vadászhölgyek száma az új kimutatások szerint

0

Folyamatosan növekedik a vadászhölgyek aránya Alsó-Ausztria tartományban – hozta nyilvánosságra a Weidwerk.

Ausztriában a vadászok létszáma az utóbbi időkben jelentősen növekedett, ideértve a női vadászokat is. Ez a növekvő tendencia természetesen az alsó-ausztriai vadászszövetségnél is megfigyelhető. Jelenleg a tartományban a dianák aránya 10,8%. Az újonnan, sikeres vadászvizsgát tettek között is sok hölgy található, így várhatóan ez az arány tovább fog emelkedni.

A 2023-as évben 249 új női vadásszal, történelmi csúcsot ért el a tartomány. De mi motiválhatja a hölgyeket? – merül fel a kérdés. A természet szeretete, a vadon élő állatok és a természettel való kapcsolat áll a középpontban.

Számukra a vadászat szenvedély, továbbá a női vadászok közel fele legalább hetente egyszer, egynegyedük pedig hetente többször is elmegy vadászni. A a tervek teljesítése, a vad gondozása és az élőhelyek megőrzése áll a középpontban.

– nyilatkozta Sylvia Scherhaufer az Alsó-Asztriai Vadászszövetség főtitkára.

A hölgyek szemszögéből a vadászat elsődleges célja a vadon élő állatok élőhelyeinek megőrzése és a megfelelő, fajgazdag és egészséges vadállomány fenntartása. Harmadik helyen a vadászattal, a vaddal és a természettel kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a jó minőségű vadhús előállítása áll. Ezek a Gallup Intézet (2021-es) felmérésének és a vadászati tanfolyamok visszajelzéseinek eredményei. A hölgyek aránya azonban magasabb pozíciókban is emelkedik, például vadásztársaságok elnökei, intézőbizottsági tagok.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*