fbpx

Növelik az ASP-re “szakosodott” kutyák képzését Németországban

0

A veszélyhelyzetre való tekintettel a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány növeli az afrikai sertéspestisben elpusztult vaddisznók keresésére kiképzett kutyás csapatok számát – adta hírül a Pirsch.

Jelen állás szerint hét új kutyás csapat áll már készenlétben a tartományban, akik április 11-én vehették át a sikeres vizsgát igazoló oklevelet Silke Gorißen mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztertől Arnsbergben.

A  különleges kutyás képzés 2021-ben vette kezdetét és azóta az ASP-ben elpusztult vaddisznók keresésére
specializálódott kutyás csapatok száma 14 volt, de az idén áprilisi vizsgán végzettekkel együtt már 21-re emelkedett ez a szám. A kiképzést Észak-Rajna-Vesztfália Erdészeti és Faipari Hivatala végzi Olaf Müller kutyakiképző irányításával. A kiképzés a tartomány több pontján is folyik és körülbelül 6 hónapig tart.

„A jól képzett kutyák segítenek vészhelyzetben gyorsan megtalálni az elhullott vaddisznókat, és így meg tudjuk fékezni a betegség további terjedését. Jól felkészültünk és készen állunk, ha a járvány átterjedne Észak-Rajna-Vesztfáliára. A kutyák és az emberek csapatként való kiképzésének minősége nagyon magas, és országos mércét állítunk fel ezzel.”

– nyilatkozta Gorißen miniszter.

Pindroch Bálint

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*