fbpx

Fiatalkorú orvvadászok rendőrkézen

0

A nagyatádi rendőrök két rinyabesenyői fiatalt gyanúsítanak, akik tiltott vadászati eszközzel és tiltott vadászati módon vaddisznót ejtettek el.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat két rinyabesenyői lakos ellen egy rendbeli lopás vétség, egy rendbeli állatkínzás vétség és egy rendbeli orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a kiskorú fiúk 2015. június 28-án 9 óra 30 perc és 10 óra közötti időben Rinyabesenyő külterületén tiltott vadászati eszközzel, tiltott vadászati módon kihelyezett hurokkal elejtettek egy körülbelül 80 kilogramm súlyú vaddisznót. A vadállatot egy fejszével fejbe vágták, amelynek következtében az állat elpusztult. A tizenévesek a vaddisznót közösen kizsigerelték, megnyúzták, majd a húsát elosztották egymás között, végül távoztak a helyszínről.

A rendőrök otthonukban elfogták őket, majd mindkettőjüket előállították a rendőrkapitányságra. A 14 és 17 éves fiúkat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*