fbpx

Időjós állatok a Budakeszi Vadasparkban

0

Miért bőg a szamár zivatar előtt? Vajon mi az összefüggés a hangyák és az időjárás változás között? Lehetséges, hogy az állatok képesek a jövőbe látni? Kik az erdők-mezők legjobb meteorológusai? A válaszokat 2016. február 6-án, az Időjós Állatok programunkon tudhatják meg az érdeklődők.

Számos néphagyományt őrzünk, mely azt bizonyítja, hogy az állatok a maguk sajátos módján előrejelzik az időjárás változásait. Sokat közülük már a kutatók is alátámasztottak bizonyítékokkal és tudományos magyarázatokkal.

Ha megfigyeljük a természetet, a környezetünkben élő állatokat és növényeket, akkor mi is „olvashatunk” a jelekből. Érdemes a legapróbbakkal kezdeni, ugyanis a gyorsan bekövetkező időjárás változást a rovarok érzik meg leginkább, mert a párával telítődött levegőben csak alacsonyabban tudnak repülni. Őket követik a rájuk vadászó fecskék, ezért röptük a szokásosnál alacsonyabb. A páradús levegő a kutyákra és a macskákra is hatással van, a bundájuk nedvességgel telítődik, s így szaganyagok szabadulnak fel. Eső előtt a macska is ezért vakarózik többször, mert viszket a bőre az élősködő rovarok (bolhák) csípése miatt.

Még több meglepő részletet, érdekes információt tudhatnak meg azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a Budakeszi Vadaspark „Időjós Állatok” című programjára, 2016. február 6-án, szombaton!

Pontos program:

10.00     Kisállatsuli

11.00     Medve látványetetés

11.30     Farkas látványetetés

12.00     Időjós állatok – előadás a színpadon

13.00     Aranysakál látványetetés

14.00     Időjós állatok – előadás a színpadon

15.00     Kisragadozó látványetetés

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*