fbpx

Hamarosan lőporfüstbe borul Sarlóspuszta

0

Június 21-én, csütörtökön, a Sarlóspuszta Club Hotel Superiorban tartották meg a 27. Elöltöltő Fegyveres Világbajnokság sajtótájékoztatóját, amelyen a sajtó munkatársait dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere köszöntötte. A miniszter beszédében kiemelte, hogy az előtöltő fegyverekkel versenyző lövészek olyan univerzális tudással bíró sportemberek, akik hagyománytiszteletükkel számos értéket őriznek meg az utókor számára a mai rohanó világban. A sajtótájékoztatón Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke is felszólalt, aki méltatta a szövetség elöltöltős szakággal való, régóta gyümölcsöző munkáját, amelynek eredménye képpen jöhet létre a szóban forgó világverseny is. Megemlítette, hogy Magyarország történetében legutóbb 1934-ben volt ilyen jellegű világbajnokság, ezért is kifejezetten fontos az augusztus derekán, Sarlóspusztán helyt kapó megmérettetés.

Németh Balázs, a szervezőbizottság vezetője, az Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetségének elnöke ismertette a sajtó munkatársaival a verseny főbb tudnivalóit:

A sarlóspusztai koronglőtér pontlövő lőterekkel egészült ki, szám szerint nyolcvan lőállással, ahol 25, 50 és 100 méterre tudnak a versenyzők lövést leadni. A verseny után ezek közül huszonegy marad aktív, a többi lőállást ideiglenesként megtartják hasonló rendezvények számára.

A világbajnokság dátuma (augusztus 13-21.) külső szemlélők számára nem feltétlenül tűnhet szerencsésnek, ugyanis fedésben áll a riói olimpiai játékokéval, ám az elöltöltős versenyzők semmiképpen sem akarták megszakítani a hosszú idő óta tartó tradíciót, amely szerint ezeken a napokon kell megrendezni a versenyt. Ahogy ők mondták: „Mi régebb óta csináljuk ezt…”

A megmérettetésre több mint 30 országból, körülbelül 350 versenyzőt várnak, akik nagyjából 1600-szor állnak majd a lőállásba. A versenyszámok nem csak a sportlövészet, de a hadtörténelem teljes spektrumának több korszakát ölelik majd fel.

A sajtótájékoztató után a résztvevőket több csoportba osztották, akik a lőtéren golyós puskákat és pisztolyokat ragadhattak, amelyekkel egy húsz méteres pályán lőhettek is. Az elöltöltős puskákat dr. Simicskó István is kipróbálta, aki mindjárt első lövésével a tízes körbe talált. A Magyar VADÁSZLAP csapatát Igaly Diána, olimpiai bajnok sportlövő erősítette.

IMG_7206

IMG_7223

IMG_7240

IMG_7255

IMG_7261

IMG_7298

IMG_7301

IMG_7302

Forrás: VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*