fbpx

Farkaskölykök születtek Aggteleken

0

Három hónapos farkaskölyköket vett fel az Aggteleki Nemzeti Park kameracsapdája. Az állatok itt születtek Magyarországon.

A hat farkaskölyök egészségesnek, jóllakottnak tűnik és felszabadultan játszik a felvételeken – mondta el az M1-en Szabó Ádám, a nemzeti park szakértője.

Hozzátette: a 3-3,5 hónapos kölykök születését eddig csak sejteni lehetett, a mostani nappali felvételek viszont egyértelműen bizonyítják, hogy a farkasok megtelepedtek Aggteleken.

„Az államhatár egy földrajzilag egységes részt oszt ketté, de a kotorék Magyarországon van, a kölykök is itt születtek, így mondhatjuk, hogy ezek magyar farkasok” – fogalmazott Szabó Ádám.

A szülőkből és kicsinyeikből álló falkát egy tavaly született kan kölyök is követi, aki az otthagyott maradékokat fogyasztja el. Őt követve jutottak el a nemzeti park szakemberei az új alomhoz.

A szakember elmondta: a karszton nincs másik falka, de Szlovákiában többről is tudnak.

A farkasok óvatos állatok, így a turistaúton közlekedő kirándulók nem fognak találkozni velük, de a nemzeti park azt kéri, hogy a kutyás kirándulók tartsák pórázon az ebeket a környéken.

Az M1 összeállítását az alábbi linken tekinthetik meg:

http://www.mediaklikk.hu/video/farkaskolykok-szulettek-az-aggteleki-nemzeti-parkban/

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*