fbpx

Vádat emeltek a kutyalövő hivatásos vadász ellen

0

A 444.hu információi szerint a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya március 17-én lezárta azt az állatkínzás és rongálás megalapozott gyanújával folytatott nyomozását, amelyet az európai biciklitúrán lévő francia pár kutyáját elejtő hivatásos vadász ügyében indított. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek küldik meg az eset ügyében, amely anno igen nagy port kavart a hazai sajtóban.

A hírportál információi szerint a nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsított hivatásos vadász szeptember 1-jén, reggel 8 óra körül egy szalakszentmártoni ingatlan előtt látta meg a kutyát, amelyet autójával követni kezdett, majd szolgálati puskájával a dunai védgátról két lövéssel elejtette az ebet. Annak tetemét a kocsija platójára tette, majd az állat gazdáinak színrelépésekor érdemi magyarázat nélkül távozott a helyszínről.

A helyileg illetékes hirosveny.hu szerint a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértői vélemény alapján a férfi nem a szükséges és gondos körültekintéssel járt el a kutya elejtésekor, továbbá az állatot jogosulatlanul és indokolatlanul lőtte le, ami annak pusztulását okozta.

Az ügy kellemetlen oldala, hogy a helyileg illetékes Petőfi Vadásztársaság elnöke a 444 szerint így nyilatkozott korábban: a hivatásos vadász a kutyát „elszállította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően” elhantolta. Az igazság ezzel szemben az, hogy a kutyát a Dunába dobta. A testet később megtalálták, a kutyát sikerült azonosítani.

franciaeb

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*