fbpx

Elkezdődött…

0

Az OMVK Veszprém megyei Területi Szervezete és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Vadgazdálkodási fórumot szervezett április 5-én, délután a Veszprém megyei vadászatra jogosultaknak, melynek fő attrakciója a megyében tevékenykedő tájegységi fővadászok bemutatkozása volt. Az újonnan szolgálatba lépő szakemberek országban elsőként itt mutatkoztak be a nagyközönség előtt.

A rendezvényt Pap Gyula, az OMVK Veszprém megyei Területi Szervezetének elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte a tájegyfővadkormányhivatal és az érdekképviselet közötti kiváló együttműködést, majd felkérte dr. Bitay Márton Örsöt, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkárát, hogy a közelmúlt eseményeiről, és a megkezdődő 20 éves üzemtervi ciklusról tájékoztassa a hallgatóságot. Az államtitkár úr elsőként méltatta Veszprém megye vadgazdálkodását, kiemelve a bakonyi gímbikák értékeit és megőrzésének fontosságát. A szakpolitikus elmondta, hogy a magyar vadgazdálkodás fejlesztésében nagy szerepet fognak vállalni a tájegységi fővadászok.
Ezt követően Takács Szabolcs kormánymegbízott az elmúlt másfél évet tekintette át, kronológiai sorrendben, kezdve 2015. augusztus 27-vel, amikor kijelölték a Veszprém megyét érintő tájegységeket. Kiemelkedő eredménynek tartotta, hogy 2016. augusztus 22-re minden területkijelölő határozat jogerőre emelkedett, ezáltal 53 vadászatra jogosult kezdhette meg a 20 éves üzemtervi ciklusát idén március 1-jén.2
Ezt követően Bajdik Péter, az agrártárca Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztályának vezetője ismertette a főosztály kialakulását, és a tájegységi fővadászok munkakörét, feladatait, illetőleg szerepüket – a vadászatra jogosultak szemszögéből. Ő maga rendkívül fontosnak tartja, hogy a fővadászoknak nem felügyeleti szerepük van, illetőleg lesz, hanem szakmai segítséget nyújtanak a vadászatra jogosultaknak, az eredményesebb és szakszerű gazdálkodást elősegítendő.
Végül bemutatta a Veszprém megyében tevékenykedő tájegységi fővadászokat, akik egyenként a pódiumhoz járultak, és néhány szóban ismertették eddigi szakmai munkájukat a nagyközönséggel.
Az rendezvényt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének szavai zárták, aki maga is Veszprém megyei vadász, így vadászbaráti üdvözlettel kívánt sikeres munkát a jelenlévő vadászatra jogosultaknak.

PSZ

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*