fbpx

Méltó helyére kerül a világrekord

0

Hamarosan méltó helyére kerül az új világrekord vapitiagancs, a Sziklás-hegységi Vapiti Alapítvány (Rocky Mountain Elk Foundation, RMEF) missoulai múzeumában –olvasható a szervezet oldalán.

vapiti4

A pompás állatot Steve Felix ejtette el Montana keleti részén, még 2016 szeptemberében.

vapiti2

“Ez a bika tükrözi a minőségi élőhely, a vadgazdálkodási stratégia, és a vadászok fontos szerepét, akik a vadgazdálkodáshoz szükséges forrásokat biztosítják a fegyverekre, lőszerekre és íjászati felszerelésekre kivetett adókon, valamint a vadászjegyek és engedélyek vásárlásán kereszetül.” mondta Steve Decker, RMEF marketingért felelős alelnöke.

vapiti

Az agancs bruttó pontszáma 447 inch (1135,4 cm), ami tisztán 430 pont (Boone & Crockett és Pope & Young pontozási rendszer). Amellett, hogy ez a bika volt Montana államban az elmúlt 48 évben mért legnagyobb, további különlegessége, hogy íjjal hozták terítékre. Ez a vadászati mód a tengerentúlon a mai napig igen nagy népszerűségnek örvend.

Steve Felix és a bika nemrégiben megkapta az Ishi díjat, a legnagyobb elismerést a Pope & Young Clubtól.

“Gratulálunk Stevenek, és köszönöm neki, hogy felajánlotta részünkre, hogy megjelenítsük a vadászatot, hogy mindenki láthassa és megcsodálhassa ” – tette hozzá Decker.

A Rocky Mountain Elk Foundation-ról:

A több mint 30 éve alapított, vadászok által támogatott és több vapiti5mint 220 ezer fős tagsággal rendelkező RMEF közel 7,1 millió hektárnyi területet tart fenn a szarvasok és más vadon élő állatok számára. Az RMEF a tudományalapú erőforrás-gazdálkodáshoz való nyilvános hozzáférést, finanszírozást és támogatást, valamint az amerikai vadászati örökség jövőjének biztosítását is szolgálja.

 

Forrás: elknetwork.com

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*