fbpx

25 ezer forintnyi büntetés kutyalövésért

0

Az index.hu számolt be a hétvégén annak az esetnek a fejleményéről, amely még februárban történt a főváros belterületén. Egészen pontosan arról a nagy port kavart incidensről van szó, amely során a gazdája közelében sétáló kutyát ejtett el egy vadász a mátyásföldi repülőtér közelében.

A rendőrség az ügy végeztével a napokban határozatot küldött az érintetteknek, amelyből a lap szerint kiderül, hogy az eljárásból végül lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés lett, annak ellenére, hogy a vadász ellen pusztulást okozó állatkínzás vétsége miatt indult eljárásból. Kiderült továbbá az is, hogy az elejtett eb nem űzött vadat és az is, hogy a jáger nem ismerte fel kétséget kizáróan a házi kedvencet.

A vadászra 25 ezer forintos büntetést róttak ki. Érdekesség, hogy egy ilyen szabálysértés 150 ezer forinttal volna büntetendő, ám a kiszabásnál enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a vadász az elmúlt két esztendőben nem követett el szabálysértést.

Michna Sándor, a kutya gazdája az Indexnek elmondta: „elszomorítónak tartja ezt az enyhe büntetést, főleg, hogy – neki legalábbis továbbra is az az érzése az ügy kapcsán – a vadász nem tett meg mindent, hogy megtalálja a kutya tulajdonosát, nem hívta fel a helyi vadőrt az állatot látván, szóval <viszketett az ujja a ravaszon>, lőni akart, mindegy mire.”

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*