fbpx

1,1 milliárd dollár jut az Egyesült Államokban a vadvédelemre

0

Az USA belügyminisztere Ryan Zinke nem rég bejelentette, hogy a Pittman-Robertson Wildlife Restoration és a Dingell-Johnson Sport Fish Restoration törvények alapján, a vadász, horgász felszerelések hirdetései és cikkei után járó adóból, több mint egy milliárd dollár folyt be, amivel az állami vadvédelmi szervezetek munkáját támogatják – olvasható az amerikai belügyminisztérium honlapján.

images2

A New Hampshirben tartott kerekasztal beszélgetésen elhangzott, hogy nyolcvan éve működik ez a rendszer, amelynek célja az élővilág védelme, azokkal a horgászokkal és vadászokkal közösen, akik élvezik „gyümölcseit”. A támogatás jelentős segítség az állami vadvédelmi szervezeteknek, hogy megőrizhessék a természeti értékeket a jövő generációi számára.

camo-hobie-kayak-mirage_880x

Nem csak a vadász, horgász hirdetések, de egyes hajómotorok és üzemanyagok után is jár a „vadvédelmi” jövedéki adó. Ezzel is felelősséget vállalnak a vásárlók és az ilyen termékeket forgalmazó cégek a vadvilágért, amely a bevételeiket, a szórakozásukat adja.

A kongresszus által elfogadott és támogatott alap, a mai napig 19 billió dollárt osztott szét az államok vadvédelmi hivatalai közt, élőhely és rekreáció fejlesztési projektekre.

„Ez a hozzájárulás tette lehetővé ezt a finanszírozási mechanizmust, ami egyedülálló az Egyesült Államokban, amely alapköve a hazai vadvédelemnek” – mondta Jim Kurth az amerikai hal és vadvédelmi hivatal megbízott igazgatója.

Forrás:doi.gov

Fordította: Zachán Viktor

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*