fbpx

Menetrend szerint közlekedik a Gemenci Erdei Vasút

0

Január 27-én szombaton – a téli-tavaszi menetrend szerint újra indul a közlekedés a gemenci erdei vasúton Pörböly és Malomtelelő állomás között – közölte az erdőgazdaság pénteken az MTI-vel.

A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint január 27-től február 25-ig, szombaton és vasárnap közlekedik a vonat, amely 11 órakor indul a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól és 12 óra 25 perckor vissza Malomtelelőről.

A vonat február 26-tól március 30-ig kedd és szerda kivételével naponta jár majd. Március 3-tól 25-ig hétvégén és ünnepnapokon 13 óra 35 perckor is indítanak járatot, ha van felszálló utas, illetve ha előzetesen jelzik, hogy Lassiból vagy Malomterelőről ezzel a járattal szeretnének visszatérni Pörbölyre.

Gyalogos turisták mellett minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására és csatlakoztatható kerekes székek felemelésére alkalmas, lifttel felszerelt, akadálymentesített vagon is.

Az erdei vasút járata március végéig Pörbölytől öt állomást érint. A kirándulók az ökoturisztikai központ kiállításai mellett felkereshetik a közeli vadmegfigyelőt, Malomtelelőn a Molnárka tanösvényt, ugyanonnan járható az országos Kék túra útvonalának mintegy hat kilométeres szakasza Pörbölyig. A Kék túra útra vonatkozó – vadászat miatt elrendelt – egy-egy napos korlátozásokat az erdőgazdaság honlapján közzé teszi.

Részletes menetrend itt található

További információ az éves menetrendről ide kattintva érhető el.

Kép forrása: Gemenc Zrt.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*