fbpx

Elismerték a magyar vadászati hagyományokat

0

A Vadászati Kulturális Egyesület beadványa alapján, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága javaslatára a magyar vadászati hagyományok felvételt nyertek a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között a Parlament Vadásztermében Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke vette át Tuzson Bencétől, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkárától és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól. Az átadáson részt vett Bán Beatrix, a Vadászati Kulturális Egyesület alelnöke és Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára is.

A beadvány összeállítása 2017 szeptemberében kezdődött, majd közel egy éven át többször kellett átdolgozni, finomítani ahhoz, hogy a döntőbizottság elé kerülhessen. A beadvány szöveges részét Bán Beatrix állította össze, a fényképanyag Polster Gabriellának köszönhető, a kapcsolódó bemutató filmet pedig Halmi Péter Pál készítette. A munkát Békés Sándor és Bíró Gabriella segítette tanácsaival.

A jegyzékre vétellel nem pusztán a Vadászati Kulturális Egyesület, de az egész magyar vadásztársadalom óriási elismerést kapott. Az örökségelem megőrzése azonban komoly felelősség és feladat is egyben.

Vadászati Kulturális Egyesület

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*