Nem veszélyeztetett a farkas és barna medve Európában

0

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listája hasznos információkat tartalmaz a fajok elterjedésről, populációdinamikájáról és legfőképp természetvédelmi státuszukról.

A legújabb frissítés óta a farkas és barna medve már a „nem fenyegetett” azaz least concern besorolásban alatt található. Mind a két fajra egyformán igaz, hogy populációjuk stabil Európában. A farkas becsült egyedszáma 17.000, míg a medve 15.000-16.000 közé tehető a kontinentális Európában.

Forrás: FACE

 

Megosztás

Szóljon hozzá! (A személyeskedő sértegetéseket és trágárságokat töröljük!)

*