fbpx

Lengyel-Annafürdő: Gyulaj Zrt. Erdészeti Erdei Iskolája minősítő oklevelet kapott!

0

Az Erdők Nemzetközi Napján, 2015 március 21-én pedagógusok ismerkedtek az erdészeti erdei iskolákkal, köztük a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. lengyel-annafürdői erdei iskolájával is, a Turisztikai és Természetismereti Központtal. A rendezvény célja, hogy a pedagógusok megtapasztalják, hogy az állami és magán erdőgazdálkodók erdőpedagógiai módszerekkel jelentős mértékben részt vesznek az iskolások környezeti nevelésében. Ennek alátámasztásául az erdészeti erdei iskolák szakmai minősítését az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya 2014. évben elvégezte.

A minősítő okleveleket ünnepélyes keretek közt adták át március 21-én, Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár és Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke köszöntő beszéde után. A minősített erdei iskolák a színvonalas pedagógus nyílt napon, témakörönként külön-külön kiállítóként is részt vehettek. A Gyulaj Zrt. lengyel-annafürdői erdei iskolája erdei melléktermékeket, ehető- és gyógynövényeket, gombákat, különböző erdei mézeket mutatott be.

A kóstolóval egybekötött bemutatón a medvehagymás, zamatos turbolyás, szarvasgombás ízesítésű szendvicsek, csipkebogyó tea, erdei gyümölcs lekvárok és krémesített, homoktövissel, propolisszal és virágporral ízesített mézkülönlegességek nagy sikert arattak, mind a pedagógusok, mind a vadasparkot látogató több ezer kirándulók között. Mindezt megtapasztalhatják később is, a Gyulaj Zrt. 2015. évi rendezvényein, mind Lengyel-Annafürdőn, mind Tamásiban, a Miklósvári parkerdő és vadaspark programjain, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt az erdőgazdaság.

unnamed

Forrás: Gál László, Gyulaj Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*