fbpx

Erdőgazdálkodási dolgozók vadász-lövész versenye a Vértesben

0

Földművelésügyi Minisztérium továbbra is támogatja az erdész-vadász lőtérfejlesztési célkitűzéseket – mondta Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár a Vértes Kupa vadász-lövész verseny megnyitóján április 10-én, a Gyarmatpusztai lőtéren.

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy ezzel méltó emléket kívánnak állítani a híres magyar sportlövészet alakjainak és olimpiai bajnokainak, valamint bátorításunkról és támogatásunkról szeretnék biztosítani a jövő magyar sportlövőit. Emellett fontos, hogy a vadásztársadalom „sportvadászai” számára is lehetőleg minél több helyen, elérhető távolságban biztosított legyen a lőtér használata és szükség esetén a képzett lőoktatók jelenléte is – tette hozzá Bitay Márton.

A Vértesi Erdő Zrt. idén első alkalommal rendezte meg a Vértes Kupa versenyt, amely a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnoksága Versenysorozat 2015-ös évadnyitó rendezvénye. A 12 éve indult versenysorozat alapgondolata, hogy elősegítse az állami erdőgazdaságok szakemberei számára a munkaeszközként szolgáló fegyver minél etikusabb és biztonságosabb használatának gyakorlását. Célja továbbá, hogy fejlessze az erdészek és hivatásos vadászok lőtudását, népszerűsítse a lősportot, ápolva ezzel a vadászkultúrát.

Forrás: FM Sajtóiroda

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*