fbpx

Agancsokat és trófeákat találtak a pénzügyőrök

0

Szarvasagancsokat és trófeákat találtak egy gépkocsiban a pénzügyőrök egy közúti ellenőrzés során – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense 2015. május 14-én az MTI-t.

Némedi Varga Éva elmondta, hogy a több százezer forint értékű agancsokat és trófeákat lefoglalták, az autót vezető férfi ellen pedig büntetőeljárást indítottak. A szóvivő kifejtette: a pénzügyőrök a napokban tartottak közúti ellenőrzést az 51-es főúton, ott állították meg a magyar rendszámú személygépkocsit. Az autót vezető magyar férfi a pénzügyőrök kérdésére azt mondta, hogy jövedéki terméket nem szállít. A jármű átvizsgálása közben azonban a csomagtartóból egy pléd alól összesen 86 különféle – dám és gímszarvas, illetve őzbak által elhullatott – agancs és 3 trófea került elő.

A szabályozás szerint az elhullatott agancs, illetve az elhullott vad trófeája az adott területen illetékes vadásztársaság tulajdona, azt összegyűjteni kizárólag a társaság előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. A férfi erről nem tudott engedélyt bemutatni. A pénzügyőrök az ügyben lopás gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*