fbpx

Nikon újdonságok

0

A Nikon július 14-én mutatta be a nagyérdeműnek az új MONARCH Fieldscope távcsöveket; ez egészen pontosan négy Fieldscope távcsővázat és három szemlencsét jelent, kizárólag ehhez a sorozathoz tervezve. A MONARCH Fieldscope távcsövek optikai rendszere megújult; a termékek kiváló optikai teljesítményt és kristálytiszta látómezőt nyújtanak. Ezek a modellek az ED82/EDIII Fieldscope távcsövek utódjai, így nagyszerű élményt biztosítanak a természet megfigyelésében.

A MONARCH Fieldscope távcsövek a Nikon ED (extra-alacsony szórású) üvegének köszönhetően kontrasztos látómezőt, valamint élethű színeket nyújtanak. Az összes lencse- és prizmafelületre alkalmazott többrétegű bevonat pedig nagyszerű fényáteresztésről gondoskodik. Az optimalizált élességállítási rendszer gyorsabb és biztosabb élességállítást tesz lehetővé.

A MEP szemlencsék új optikai rendszert alkalmaznak és képsík-korrekciós rendszerrel rendelkeznek, amely egységes élességet és tisztaságot biztosít a teljes látómezőn, valamint a betekintési távolságuk is nagy. A MEP szemlencsék Fieldscope távcsőhöz csatlakoztatva vízállóak, így biztonságosan használhatók változékony időjárás mellett is.

Akár madarakat figyel meg, akár a csillagos égbolt nyújtotta látványban gyönyörködik, a fieldscope távcsövek alumíniumötvözet váza mindig azt a tartósságot és robusztusságot nyújtja, ami a túrázáshoz szükséges. A MONARCH Fieldscope távcsövek úgy készültek, hogy a legnagyobb távolságra és a legextrémebb körülmények közé is elkísérjék.

nikon_sport_optics_fielscopes_monarch_fs_82ed_a_mep_20_60_front_right--original  nikon_sport_optics_fielscopes_monarch_fs_82ed_a_mep_20_60_right_side--original (1)

 

A cég bemutatta továbbá az új MONARCH HG 8×42 és 10×42 távcsöveket is, amelyek nagy optikai teljesítményt, a lencseszélig kiterjedő élességet és természetes szépségű színeket nyújtanak, így a legjobb képet adják a MONARCH modellek között.

A széles látszólagos látómező (60,3˚ a 8×42, illetve 62,2˚ a 10×42 esetén) fantasztikus megfigyelést tesz lehetővé, míg a képsík-korrekciós rendszer éles és tiszta képet biztosít egészen a lencseszélig.

Az extra-alacsony szórású (ED) üveg korrigálja a színeltérést, így kontrasztos és nagy felbontású, természetes színvisszaadású képet nyújt. Minden lencse és prizma kiemelkedő minőségű többrétegű bevonattal, a tetőprizma pedig dielektrikus, magas tükrözésű, többrétegű prizmabevonattal van ellátva. Ezek együtt kiemelkedően fényerős képet nyújtanak, akár 92 százalékos vagy magasabb fényáteresztési aránnyal.

A karcsú, kompakt és könnyű kialakítás könnyen hordozhatóvá teszi a modellt, míg a magnéziumötvözet váz és a karcolásálló lencsebevonat robusztussá és tartóssá. A nagy betekintési távolság tiszta látómezőt eredményez, még szemüveg viselése esetén is, míg az elfordítható gumi szemkagylónak köszönhetően könnyedén a megfelelő helyre pozícionálhatja a szemét. A MONARCH HG távcsövek ideálisak túrázáshoz. A nitrogéntöltetű váz vízállóvá teszi a távcsövet akár 5 méter mélységig és 10 percig is. A belső páralecsapódás ellen a belső optikai rendszer véd, még alacsony nyomású környezetben is, akár 5000 m magasság egyenértékig, így mindig tiszta képet fog látni.

MONARCH HG _front right

Forrás: nikon.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*