fbpx

Vizslák versenyeztek Békésben

0

A hazai vizslák legrangosabb versenyének, az Országos Vizsla Főversenynek az alföldi regionális válogatójára került sor 2016. szeptember 24-én, Békéscsabán. A megjelent 17 versenyző és 15 bíró délelőtt 9 órakor sorakozott fel a megnyitóhoz a házigazda Alföld Vadásztársaság területén. A Viharsarok kürtegyüttes szignáljai után a versenyt Hrabovszki János, a megyei kamara elnöke nyitotta meg, majd Poroszlai Róbert, a kinológiai bizottság elnöke – egyben a rendezvény vezetőbírója – ismertette a megmérettetés menetét. Ezután került sor (a hagyományoknak megfelelően kalapból) a sorszámok és a helyszínek kihúzására.

E napon minden feltétel adott volt a verseny sikerességéhez: a kellemes koraőszi idő, és a komplex helyszín jó esélyt adott a feladatok elvégzéséhez, amelyek a következők voltak:

Mezei verseny

  1. Vad felkutatása és megállása
  2. Lőtt vad elhozása légszimat segítségével
  3. Vonszalék kidolgozása – vadelhozás

Vízi verseny

  1. Élő vad légszimatos felkutatása, apport
  2. Nádi kajtatás

A bírói döntések alapján az összes pályamunkát 9 vizsla teljesítette sikeresen, közülük 8 az Országos Főversenyen képviseli az ország Dunán inneni régióját (erre az eseményre október 15-én, Soponyán kerül majd sor, további részletek itt).

A szervezők ezúton is gratulálnak minden versenyzőnek, aki vállalta a megmérettetést, egyben megköszönik mindazoknak a munkáját (bírók, segítők, Dianák, Alföld VT. szponzorok), akik nélkül ez a verseny nem bonyolódott volna le ilyen színvonalasan.

Az Országos Vizsla Főverseny alföldi regionális válogatója, Békéscsaba, Alföld Vt., 2016. 09. 24. (fotók: Botta Zsófia)

Az Országos Vizsla Főverseny alföldi regionális válogatója, Békéscsaba, Alföld Vt., 2016. 09. 24. (fotók: Botta Zsófia)

Forrás: OMVK Békés megyei Területi Szervezetének elnöksége

Részletes eredmények itt.

Fotógaléria az Főverseny Facebook oldalán, itt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*