fbpx

Dúvadgyérítés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

1

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vadász Szövetség kártevőgyérítési hetet szervezett a megyei vadászatra jogosultaknak március 20-27-én.

A program során a vadászatra jogosult feladata volt egy hétig fokozott figyelmet fordítani a szőrmés és szárnyas kártevők gyérítésére, egyéni és társas formában, minden a jogszabályok által megengedett eszközzel és módon.

A program zárásaként március 28-án a szolnoki Diana Vadásztársaság vadászházánál egy egységes megyei teríték bemutatására és a tapasztalatok kiértékelésére került sor. A rendezvényen 26 vadászatra jogosult jelent meg és hozta el elejtett kártevőit. A megyei terítéken elhelyeztek 96 rókát, 26 borzot, 42 szarkát, 5 dolmányos varjút, 4 szajkót és 2 nyestet.

A terítékszignálokat György Imre fővadász (Lehel Vt. Jászberény), Bohus Zoltán (Dózsa Vt Tiszaföldvár) és Fejes Zoltán (Diana Vt Szolnok) hivatásos vadászok fújták el.

A Vadász Szövetség idén február 23-28-a között már szervezett ragadozógyérítést a Jászsági tájegységben és a Tisza-tavi tájegységben, a Duna-Tisza közi vadgazdálkodási táj tájegységeivel közösen.

A megyében a programok során a teljes teríték: 1 aranysakál, 120 róka, 31 borz, 42 szarka, 5 dolmányos varjú, 4 szajkó és 4 nyest.

A záróeseményen eredményhirdetésre is sor került. Negyedik helyen az öcsödi Szabadság Vt., a harmadikon a törökszentmiklósi Szenttamási Vt., a másodikon a tiszagyendai Kunsági Dózsa Vt., míg az első helyen 9 rókát és 3 borzot beszolgáltatva a fegyverneki Herman Ottó Vt. végzett. Képviselőik kupát és oklevelet vehettek át.

Kasuba András s.k.

titkár, fővadász

Forrás: omvk.hu

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Gratulálok a hatalmas terítékhez, de megjegyzem: ahol ilyen sok dúvad ejthető el egy hét alatt, ott az évközi gyérítés elhanyagoltnak látszik.

Reagálj

*