fbpx

Páratlan szalonka

0

Marton Zsolt – édesapja szenvedélye miatt – mondhatjuk, hogy beleszületett a vadászatba. 2010-ben lett tag a Noszlopi Vadásztársaságnál, civilben 2014 óta ő látja el főállásban a polgármesteri teendőket Somlóvásárhelyen. Egyébként vadgazdálkodási szakmérnökként végzett Sopronban, most pedig ugyanitt „gyűri” az MSc-s éveket.

Zsoltot március 26-án kivételes vadászszerencse érte. Édesapjával és Nimród nevű magyar vizslájával a monitoring program keretén belül indult szalonkalesre vadásztársasága területén. Ez egyfajta visszatérő hagyomány az életében, amelyet tovább erősít, hogy általában ugyanarra a leshelyre járnak vissza.

Aznap este az erdőben igazi tavaszi hangulat uralkodott. A szalonkák húzását 19.35 és 19.50 körül várták. A húzás végéig kétszer szólalt meg a puska a szomszédból, s szürkület határán – amikor már feladta volna az aznapi reményt – pisszegésre lett figyelmes. A lövés következtében a szalonka röpte megtört, s a madár nagyjából harminc méterrel Zsolt előtt lezuhant a nádasba, ekkor még nem tudta, hogy milyen páratlan madarat hozott terítékre. Édesapjának az alább szavakkal mutatta meg az erdők királynőjét: Na, most olyat mutatok neked, amit szerintem még nem láttál…

IMG_20180327_140739

 

Forrás: VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*