fbpx

Egy nap, két mezei verseny

0

Az Országos Vizsla Klub április 7-én Mezei Versenyt (Field Trial), Vízi-Mezei Versenyt és vizsgát rendezett Hódmezővásárhelyen. A rendezvény helyszínét a Hód-Mezőgazda Zrt. biztosította.

Az esemény különlegessége abban rejlett, hogy egy nap alatt két Mezei Versenyt is megrendeztek, ami azt jelentette az indulók számára, hogy akár két címet szerezhettek meg egy nap alatt. Versenytípusonként egy-egy Hód-Mezőgazda Kupa elnyerésére nyílott lehetőség: egyet a Vízi-Mezei Verseny győztese, egyet pedig az vihetett haza, aki a két Mezei-Versenyen összesítve a legjobb eredményt érte el.

A nap a Vízi-Mezei Versennyel indult. A 9 indulóból 7 versenyző teljesítette a szükséges követelményeket. A CACT címet és a Hód-Mezőgazda Kupát Tauber István nyerte, Nagyalföldi-Vadász Pajti „Kongó” nevű rövidszőrű magyar vizslájával. Második helyen Kevi-Lator Fecske (rövidszőrű német vizsla) végzett Pálinkás István vezetésével, míg a harmadik helyen Ladányi Zoltán végzett Csipkéskúti Czókmókkal (rövidszőrű magyar vizsla).

A Mezei Verseny délelőtti futamában 10 indulóból a CACT címet, 17 pont kitűnő minősítéssel Tim Ngoetra nyerte Nemzet Kincse Sámánnal (rövidszőrű magyar vizsla). Második helyen Zöldmáli Extreme (drótszőrű magyar vizsla) végzett (12 pont, nagyon jó) Miczek Zsófia vezetésével, míg a harmadik helyet Csíkvári Mónika szerezte meg (9 pont, jó) Bereki Zápor nevű rövidszőrű magyar vizslájával.

A délutáni futamon CACT címet szerzett 18 pont, kitűnő minősítéssel Miczek Zsófia Zöldmáli Echoval (drótszőrű magyar vizsla), a második helyet, azaz a Res.CACT címet Nagyalföldi-Vadász Pajti „Kongó” nevű rövidszőrű magyar vizslájával Tauber István nyerte (17 pont, kitűnő), míg a harmadik helyen Magnum Hunter Jack (rövidszőrű német vizsla) végzett (15 pont, nagyon jó) Máté Dávid vezetésével. Ezen a versenyen CQN címet kapott Nemzet Kincse Sámán. Ezt annak a kutyának lehet kiadni, amely a futam során kiemelkedő örökletes adottságokat bizonyított és vadat is állt, de fegyelmi hiba miatt kizárták a versenyből.

A délelőtti és a délutáni eredmények összesítése után a mezei versenyek Hód-Mezőgazda Kupáját Nemzet Kincse Sámán érdemelte ki Tim Ngoetra vezetésével. A második helyezett Miczek Zsófia vezetésével Zöldmáli Echo, míg a harmadik Tauber István vezetésével Nagyalföldi-Vadász Pajti „Kongó” lett.

Örömünkre szolgál, hogy a Hód-Mezőgazda Zrt. által biztosított kiváló területen az időjárás és a terep okozta nehézségek mellett is fegyelmezetten és jó hangulatban, egymást segítve folyt a munka. Összességében ezen a napon kutyák és vezetőik kifejezetten nehéz erőpróbán mérték össze tudásukat és bizonyították méltó helytállásukat. Köszönjük a versenyzőknek a sportszerű versenyzést, a bíróknak és segítőiknek az egész napos áldozatos munkájukat! Gratulálunk minden versenyzőnek és vizsgázónak a színvonalas felkészüléshez!

Forrás: Füzesi Tamás, vezetőbíró

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*