fbpx

2019 vadfaja – szavazzon és nyerjen!

1

Úgy hisszük, hogy a jó példát sohasem késő megtanulni. Hogy mire is gondolunk pontosan? Az elmúlt esztendőkben sorra kerültek elő olyan kezdeményezések, amelyek valamilyen szavazás útján-módján megválasztották a soron következő év valamijét. Madarát, fáját, bogarát, halát, stb…

Na, de mi a helyzet a vadászható vadfajokkal? Velük miért nem foglalkozunk legalább mi, vadászok ilyen módon, pedig így talán sokkal közelebb tudnánk hozni őket, s a velük kapcsolatos problémákat mind magunkhoz, mind a civil közönséghez.

Ezen apropóból kiindulva szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a Härkila támogatásával meghirdeti a „2019 vadfaja” című figyelemfelhívó szavazást, amely újságunk honlapján, a vadaszlap.hu-n zajlik szeptember 6-tól 30-ig. Három vadfajra adhatnak le szavazatot, amely semmiféle regisztrációhoz nem kötött. A legtöbb voksot kapott vadfajjal a jövő évben többször fogunk foglalkozni tematikus lapszámaink során.

Bizonyára kíváncsiak, mely három vadfajra esett a választásunk, s talán arra is, hogy miért. A nagyvad közül a muflont nevezzük, mert a nagyragadozók újbóli megjelenése (farkas, medve, hiúz) kapcsán bizony beszélni kell ennek a fajnak a jövőjéről. Apróvadként mi mást, mint a foglyot választottuk, mert sokan a fácánt és a nyulat siratják, ezért kevesebb „rivaldafény” jut ezen ugyancsak több törődést érdemlő, már-már végveszélybe kerülő vadunknak. Utolsóként a ragadozók közül választottuk az aranysakált, mert az általa a vadállományban okozott kárral fel kell venni a harcot, még akkor is, ha megjelenését néhány éve sok helyen örömmel üdvözölték…

Sorry, there are no polls available at the moment.

Mindemellett azért, hogy felhívjuk kezdeményezésünkre a figyelmet, létrehozunk ugyanezen időtartam alatt egy Facebook játékot is, amely lapunk oldalán (facebook.com/vadaszlap) zajlik majd. A szavazást tartalmazó bejegyzés alá várjuk a tippeket, hogy vajon melyik vadfaj kerül ki győztesen szeptember végén. A jól tippelők között a Härkila által felajánlott, hatvanezer forint értékű vadászkést sorsoljuk ki október elsején.

2019_vadfaja_szavazas_cikkbe

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

Reagálj

*