fbpx

Dinamikus vadábrázolás

0

“Dinamikus vadábrázolás” címen nyílt meg 2019. május 10-én Boros Zoltán festő- és grafikusművész kiállítása a  Gallery of the Nature Alapítvány bemutatótermében.
A Vadászutak Kft. I. kerületi irodájának galériáját zsúfolásig megtöltötték a kiállításra érkezett vendégek. A vendégeket köszöntötte Paller Attila, a Gallery of the Nature Alapítvány alapítója. A kiállítást megnyitotta Szabó Zoltán nyugalmazott vadászati felügyelő. Szakítva az eddigi kiállítási sablonokkal a megnyitót egy élő interjú zárta Boros Zoltánnal.
Boros Zoltán bő 20 éve alkot természeti, illetve vadászati ihletésű képzőművészeti alkotásokat. Főleg grafikákat készít, de olajfestményei és akvarelljei is szép számmal vannak. A kiállított képek zöme itt is grafika volt de találtunk példát akvarellre és olajfestményre is. Országunkban egyedülállóan Boros Zoltán készítette az ismert nagyméretű élethű diorámák (pl.: Keszthelyi Vadászati Múzeum) hátterét is. A kiállításon láthatóak voltak egyedülálló fekete kartonra rajzolt fehér kréta rajzai is, melyek nagy érdeklődést váltottak ki.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*