fbpx

Változik a rendőrség ügyfélfogadása a koronavírus miatt

0

A rendőrség bejelentette, hogy tekintettel a koronavírus terjedésére, módosítják az ügyfélfogadást. Mindenkit megkérnek, hogy aki csak tudja, interneten keresztül intézze ügyei.

De sajnos ez nem minden. Az alábbi változások is életbe léptek:

  1. Az engedélyügyi eljárások esetén az általános ügyfélfogadás részleges felfüggesztésre került a veszélyhelyzet visszavonásáig. Az ügyeit mindenki intézze elektronikus úton.
  1. Minden ügyfelekkel foglalkozó helyszín kifüggesztett egy telefonszámot, melyen az ügyfélnek be kell jelentkeznie időpontra, egyedi ügyintézésre.
    Az egyedi ügyfélfogadás megkezdése előtt, az érintett személyt nyilatkoztatni fogják arról, hogy a megelőző 14 napban volt-e fertőzéssel érintett területen, illetve találkozott-e fertőzött vagy azzal érintkező személlyel. Ha igen, akkor az egyedi ügyfélfogadást félbe kell szakítani és azonnal értesíteni kell az illetékes hatóságot.
  1. Az elkészült okmányok, biztonsági okmányok átadása – a helyszíni azonnali bejegyzésen alapulók kivételével – csak postai úton kerül kiküldésre az engedélyes természetes és jogi személyek részére is.

 

A magyar állampolgárok, itthon hatályos, de 2020. március 12-ét követően lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek, ezért azok meghosszabbítását a vészhelyzet megszűnését követően kell kezdeményezni. Ugyanezen szabály vonatkozik az engedélyek alapjául szolgáló hivatalos okmányok (pl. egészségügyi igazolások) érvényességére is.

Kizárólag elektronikus úton intézzük ügyeinket, ha:

  • Az elmúlt 14 naptári napban külföldön tartózkodott.
  • Láz és/vagy a koronavírus fertőzés jeleit érzékeli vagy érzékelte magán az elmúlt 14 naptári napban.
  • Az elmúlt 14 naptári napban érintkezett fertőzött személlyel.
  • Legjobb tudása szerint az elmúlt 14 naptári napban érintkezett olyan személlyel, aki az elmúlt két hétben érkezett Magyarországra.

A teljes tájékoztatás a rendőrség oldalán érhető el.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*