fbpx

Koronázzuk meg a vadászatot!

0

Az utóbbi napokban egyre többen osztják meg vadászélményeiket a közösségi portálokon. Jó látni, hogy elkezdődött a bakvadászat, és meglehetősen sok vadásztársunk vette nyakába az országot, hogy terítékre hozza idei első bakját. A belső piac megpörgetésével talán pótolható a külföldi bevételkiesés egy része.

Egyre azért érdemes odafigyelni! Méghozzá a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben foglaltakra. Aki netán nem emlékszik, ez tartalmazza a kijárási korlátozásokat, amelyek tükrében vadászni: LEHET! Azonban az 5. § szerint:

„Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.”

Mindez annyit tesz, hogy ha kísérővel bérvadászaton vesz részt valaki, akkor a kísérőjét fogadja be a háztartásába, vagy tartsa mindig a másfél métert. Ha egyik sem megoldható, legyen szíves, ne posztolja ki a Facebookra, hogy egymás nyakában lógva örülnek az elejtett baknak, mert ezzel bizonyítékot szolgáltat a szabályszegésre!

Mindezzel nem buzdítani szeretnénk a vadásztársakat, hogy szegjék meg a szabályokat, csak ne tudjon róla senki, sőt, inkább arra kérjük, tartsák be a rendeletben foglaltakat! Ne adjanak indokot a támadásra! S ami a legfontosabb, csak a vadászélmény koronázza a napot!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*