fbpx

Ti küldtétek – aranyérmes aranysakál!

0

Nagy örömünkre egy újabb megkeresés érkezett hozzánk egyik kedves olvasónktól, aki egy aranyérmes aranysakál terítékre hozatalának történetét szeretné megosztani a Magyar VADÁSZLAP követőivel. Mindig szívesen vesszük az ilyen történeteket.

Fogadjátok szeretettel Sándor Gábor élménybeszámolóját:

„Először is szeretnék bemutatkozni, Sándor Gábor vagyok 22 éves. Tavaly októberben tettem sikeres vadászvizsgát, majd ezt követően – egy nagyon jó barátomnak köszönhetően – sikerült bekerülnöm Hajdú-Bihar megyébe a Pocsaji Vadásztársasághoz.

Május 6-án úgy döntöttem, hogy kiülök lesre, hátha Diana a kegyeibe fogad ezen az éjszakán. Így felültem a megszokott helyemre, egy legelőhöz, amely közvetlenül egy sűrű nádfal mellett húzódik. A szakadó esőben bőrig áztam, de a szürkületben tőlem 250 méterre megláttam, hogy valami kivált. A keresőtávcsőben meglepődve láttam, hogy egy jókora sakál az. „Most vagy soha!” – mondtam magamban, és türelmesen vártam míg közelebb merészkedik. Szépen lassan közeledett felém, mikor már csak 150 méterre járt, váratlanul elkezdett a nádas felé kocogni.

Ismét hangosan gondolkodtam magamban: „Ne várj Gábor, be fog menni, lőj!”

Amikor egy pillanatra megtorpant, elsütöttem a puskát. A toportyán egyből helyben maradt. Egyszerre remegtem és vigyorogtam, alig bírtam türtőztetni magam, szinte el sem hittem, hogy megvan. Egyből hívtam a közelben tartózkodó ismerősömet. Miután birtokba vettük a vadat, köszönetet mondtam magamban a vadászat istennőjének, hogy elém terelte ezt a gyönyörű állatot. A terítékfotók elkészítése után, vendégemmel együtt megállapítottuk, hogy életem első aranysakáljának trófeáját nem hagyhatom itt. Így hazahoztam, majd kikészítettük a koponyát. Először még nem is gondoltam rá, hogy érmes lehet, de úgy voltam vele, hogy nincs veszteni valóm, ha elküldöm bírálatra. A pocsaji vadőrünk el is vitte, majd egy hétre rá jött a telefon, hogy aranyérmes lett. Hihetetlenül boldog voltam és meglepett az eredmény, alig bírtam kivárni, hogy birtokba vehessem a szép trófeát.”

Ha esetleg nektek is akadna ehhez hasonló élményetek, osszátok meg velünk és olvasóinkkal!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*