fbpx

Medvenyomon

0

Az utóbbi napok medvés hírei után, és a fővárostól nem is olyan messze, Petőfibányán felbukkanó „családot” követően, egy újabb, még meglepőbb bejelentés híre kapott szárnyra. Miszerint, Budapesten, a Normafa közelében látták a bundás ragadozót. Bár ennek alátámasztása még várat magára…

Csütörtök este érkezett a hír a Pilisi Parkerdőhöz, hogy valaki bocsos anyamedvét látott a Normafa közelében, a Jánoshegyi és Tündérhegyi utak elágazásánál. A szakemberek egyelőre erősen kételkednek a történet hitelességében, de mivel az „ördög nem alszik”, mindenkit kérnek a fokozott óvatosságra és várják a hivatalos csatornáikon az esetleges további észleléseket. Így ameddig a helyszíni vizsgálatok száz százalékosan nem cáfolják meg, arra kérik a kirándulókat és a környéken lakókat, hogy ha medve jelenétére utaló jeleket látnak, hívják a 06 20 499-1111 telefonszámot, vagy írjanak a bejelentes@normafapark.hu e-mail címre.

A fenti esettel ellentétben, a korábbi Heves megyei medveészelést megerősítették, ami szerint egy két bocsos anyamedvét pillantott meg két futó hölgy, szerda reggel 7 órakor, a petőfibányai temetőnél.

A helyi önkormányzat az alábbi közleményt adta ki a ragadozókkal kapcsolatban:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bükki Nemzeti Park munkatársai figyelemmel kísérik a medvék mozgását. Kérjük, hogy az erdős részeket lehetőleg kerüljék! Amint valaki újra látja a medvéket, vagy nyomokat talál, azonnal értesíteni fogjuk a lakosságot.”

Úgy néz ki, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az ehhez hasonló hírek, így nem árt az óvatosság, ha erdős területen járunk, különösképpen az Északi-középhegységben. Hiszen, ahogyan a mondás is tartja „a medve nem játék…”

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*