fbpx

Irodalmi pályázat indul!

0

A Magyar VADÁSZLAP szerkesztősége idén is meghirdeti vadászirodalmi pályázatát. Vadászhagyományaink, vadászetikánk hagyományai között talán legfontosabb a mértékletesség, a megfontoltság és a biztonság. Mint azt mindannyian tudjuk és érezzük, nem csak a lövés, az elejtés izgalmáért keressük fel az erdőt, a mezőt, töltünk akár egész éjszakát átfagyva, átázva egy magaslesen, vagy egy váltó mellett meglapulva, egy jó kan reményében; nem csak egy érett, szépen gyöngyözött agancsú őzbak miatt izzadunk a nyári hőségben; nem csak a karikázó nyulak, magasan szárnyaló toronykakasok okán toporgunk átfagyva egy-egy reggeli eligazításon… ezekért is. Ám minden vadászatot megelőz az ismeretlen varázsa, titokzatossága. Közös szenvedélyünk nem csak a „jöttem-láttam-lőttem” hármasáról szól.

„Miért nem lőttem?” – ezt a kérdést választottuk idei kiírásunk mottójának. Ebben a témában sok mindent elmesélhetünk egymásnak… rosszul álló vad, nem biztonságos lövés, elkapkodott felkészülés okán otthon felejtett felszerelés: rengeteg döntés és tényező befolyásolhatja vadászatunkat.

Pályaműveiket 7000 karakter (szóközökkel együtt) terjedelemben várjuk az info@vadaszlap.hu címre, szeptember 30-ig.

A legjobb írásokat a Magyar Vadászlap hasábjain megjelentetjük. Pályázatunk fődíja egy százezer forint összértékű tárgyjutalom.

Mindenkinek eredményes alkotómunkát kívánunk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*